planten wateren.jpg

 

Om je kamerplanten in een goede conditie te houden is het noodzakelijk ze water te geven. Omdat dit niet altijd even gemakkelijk is geven we je enkele tips mee zodat je zelf een expert wordt in het water geven.

 

 • Informeer je over hoeveel water je plant nodig heeft. Dit kan je zien op het plantenlabel dat steeds bij de plant aanwezig is. Wanneer je het niet direct terugvindt kan je ook altijd een collega aanspreken in de winkel die je met plezier wat meer info geeft. Zo kom je te weten of de plant veel (grond altijd vochtig houden), gemiddeld (grond kort uitdrogen voor een nieuwe watergift) of weinig (grond langere tijd uitdrogen) water nodig heeft.
 •  LET OP ! Te veel water is zeer slecht voor je kamerplanten. Plant je kamerplant steeds over in een plastic binnenpot en zet hem zo in je sierpot. Dit zorgt ervoor dat het overtollige water nog kan weglopen. Zo zal de plant nooit met zijn wortels in het water blijven staan en heb je geen kans dat ze gaan rotten. Wanneer er veel water in de pot blijft staan kan je dit ook best uitgieten.
   
 • De meeste kamerplanten houden niet van koud kraantjes water. Geef ze bij voorkeur regenwater op kamertemeratuur.
  Dus wanneer je de plant water hebt gegeven vul je de gieter of fles meteen terug met regenwater, zo is het perfect van temperatuur wanneer je het terug nodig hebt.

   
 • Wanneer je plant aan een raam staat of een andere plaats met veel (zon)licht kan het zijn dat je hem iets meer water moet geven.
  De grond zal dan namelijk sneller uitdrogen.

   
 • In de winter kan het zijn dat je plant ook wat minder water nodig heeft. 
  Dit kan soms maar de helft zijn ten opzichte van de zomermaanden.

   
 • Let op met airco, vloerverwarming of een kachel.
  Dit heeft allemaal invloed op het al dan niet sneller uitdrogen van de plant.

   
 • Natuurlijk zijn er ook hulpmiddelen om je plant water te geven. Je kan gebruik maken van een vochtigheidsmeter, water dispencer of de nieuwe nieuwe reeks kunststof binnenpotten van elho met ingebouwde watermeter.
elho water care.jpg

water dispencer Elho
€8,69

nature-digitale-vochtigheidsmeter-1516011262_l.jpg

nature digitale vochtiheidsmeter
€15,45

self-watering+insert+living+black.p1.png

Elho self watering insert
vanaf €5,99

 • Lukt het je toch echt niet of vergeet je soms om je plant water te geven dan kan je ook altijd handig gebruik maken van de App "Happy Plant".
  De App geeft je een melding wanneer de plant water nodig heeft. Handig toch ?

  DOWNLOAD HEM HIER : https://happyplantapp.com

Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website.