Planten

Mooi wat planten doen

Een plant is veel meer dan alleen mooi. Planten geven zuurstof, zuiveren de lucht en halen stress uit je lijf. Planten zijn goed tegen droge lucht, maken je huid soepel en je hart vrolijk. Een plant zorgt er zelfs voor dat je sneller beter wordt als je ziek bent.

 

De basis van verzorging

Eten, drinken en een fijne plek. Dat is alles wat je plant nodig heeft. Als je hem dat geeft, geeft je plant je veel terug.

 

VALKUIL !! TE VEEL WATER !!
Te veel water, daar kunnen planten niet tegen, hun wortels gaan ervan rotten en dan leggen ze het loodje. Zorg er daarom voor dat overtollig water uit de pot kan weglopen en dat je met tussensporen giet. Zo hebben de wortels van de plant tijd om op te drogen en te ademen. Te lang mag die droge periode niet duren, anders verdorren de wortels en gaat de plant alsnog dood. Vetplanten kunnen wel lang zonder water. Sterker nog: die vinden het juist fijn om een paar weken geen water te krijgen.

Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website.