Bonsaïs

Een Japans woord dat letterlijk "boom in pot" betekent...

Het kweken van een "mooie" bonsai is een kunst op zich. Belangrijk is dat je een artistiek gevormd boompje kiest waarbij men duidelijk de bedoeling heeft de natuur te herscheppen en te idealiseren. Bonsais zijn planten die met uiterste zorg en geduld gekweekt zijn.

 

Via technieken als snoeien, uitdunnen , bedraden, ... probeert men de ideale vorm te creëren. Zo moet de bonsai oud en karaktervol lijken, een element van schoonheid als het ware... en tot de verbeelding spreken.

 

Omdat bonsais in kleine potten worden gehouden is de verzorging anders dan bij andere planten en vraagt het wel de nodige verzorging.

 

TIP!

De bonsai als kamerplant is doorgaans een tropische of subtropische boomsoort. Deze planten willen af en toe water met wat mest. De aarde dient licht vochtig te zijn, maar niet nat. Het boompje wil daarnaast een vrij constante temperatuur en veel licht maar geen direct zonlicht. Wie de kunstzinnige vorm wil behouden, moet ook blijven snoeien. Je mag de bladeren van de bonsai gerust meerder keren per week besproeien.

bonsai1.jpg
bonsai2.jpg
bonsai3.jpg
Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website.