Orchideeën

Niets is zoals een orchidee!

Orchideeën zijn terecht een echt succesnummer, ze behoren tot de meest populaire kamerplanten en ze zijn verkrijgbaar in diverse soorten en allerlei prachtige kleuren.

Die fascinerende schoonheid past dan ook in elk interieur en zijn dan ook "het" geschenk bij uitstek.

 

Hoe zorg je voor wekenlange bloemenpracht?

1. Geef de orchidee veel licht maar vermijd te veel rechtstreeks zonlicht, want hierdoor kunnen hun bladeren verharden. Profiteer wel van de ochtend- en avondzon, in de middag de zon vermijden.

 

2. Ook koude en tocht kan u best vermijden, ze houden van temperaturen rond de 20° en onder de 30°.

 

3. Het is dus een ideale kamerplant maar pas wel op een te lage luchtvochtigheid, bijvoorbeeld boven een radiator of te dicht bij een andere warmtebron. Zorg voor een goede luchtvochtigheid rond de plant en besproei de bladeren regelmatig 's morgens en zelfs eventueel 's middags.

 

4. Geef één tot tweemaal per week water en gebruik regelmatig gedemineraliseerd water op kamertemperatuur omdat koud water voor bladvergeling kan zorgen.

 

5. Giet het water niet in het hart van de bladeren maar verdeel het goed op het grondmengsel.

 

6. Maak de grond wel goed nat en plaats de plant dan boven een rooster zodat het overtollige water door de gaten van de pot goed kan weglopen.

 

7. Voor een blijvende gezonde groei en bloei willen ze graag om de twee à drie gietbeurten een vloeibare meststof voor orchideeën. Die voedingselementen in deze meststof zorgen voor gezonde wortels, mooie bladeren en lange bloei.

 

8. Verpotten doet u het best om de twee jaar, bij voorkeur tijdens het voorjaar in specifieke transparante orchideeënpotten verkrijgbaar bij ons in verschillende maten en vormen.

 

9. Voor een herbloei knip je bij de Phalaenopsis de uitgebloeide bloemstengels niet helemaal weg, maar knip je net boven het derde oog vanaf het grondoppervlak. Uit één of meer van deze ogen zullen nieuwe bloemstengels groeien.

 

11. Na de tweede bloei doet u er goed aan de volledige bloemstengel weg te knippen en de orchidee te verpotten.

 

www.orchidee.nl/

www.optiflor.nl

ORCHI1.jpg
ORCHI3.jpg
ORCHI2.jpg
Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website.